Terug

Film by the Sea breidt Zeeuws Licht uit

Oproep aan filmmakers om films aan te melden

 

Tijdens de 24ste editie van Film by the Sea, die plaatsvindt van 9 tot en met 18 september 2022, zullen Zeeuwse films prominenter geprogrammeerd worden dan voorheen en niet alleen te zien zijn tijdens de Dag van de Zeeuwse film. Zeeuwse filmmakers kunnen tot vrijdag 1 juli hun korte en lange films aanmelden. Zowel fictiefilms als documentaires zijn welkom, evenals films van niet-Zeeuwse filmmakers met een Zeeuwse thema.

 

Film by the Sea was het enige Nederlandse filmfestival dat in tijden van corona en ondanks beperkingen twee keer min of meer normaal kon plaatsvinden. Naar verwachting kan het festival dit najaar een geheel onbeperkte editie tegemoetzien.

 

In totaal presenteert Film by the Sea in september zo’n 140 nieuwe kwaliteitsfilms voor een breed en divers publiek met een focus op boekverfilmingen en Franstalige films. Van oudsher biedt het festival met het programmaonderdeel Zeeuws Licht ook een platform aan Zeeuwse filmmakers. De Dag van de Zeeuwse film is daarvan het hoogtepunt: op zaterdag 17 september worden alle Zeeuwse films achter elkaar vertoond in meerdere zalen van CineCity Vlissingen. De dag wordt afgesloten met een Awards Ceremony, waarbij ook geldprijzen worden uitgereikt aan Zeeuwse films in de categorieën korte en lange fictiefilm en korte en lange documentaire.

 

Voor veel beginnende Zeeuwse filmmakers is Film by the Sea de plek bij uitstek om hun films te presenteren. Voor het eerst zal er dit jaar een netwerkdag worden gehouden met workshops, pitchsessies en meet & greets voor makers en acteurs. Deze vindt plaats op zaterdag 17 september en wordt georganiseerd in samenwerking met CineZee, de Zeeland Film Commission en andere filmgerelateerde organisaties.

 

Filmmakers die hun werk willen aanmelden voor Film by the Sea en de Dag van de Zeeuwse film, of tijdens Film by the Sea een première van hun film willen organiseren, kunnen contact opnemen via zeeuwsefilms@filmbythesea.nl. Laat daarbij s.v.p. weten in welke categorie (kort of lang, speelfilm, documentaire of anders) de film valt en stuur een viewing link (YouTube, Vimeo of anders) mee. Aanmelden kan vóór vrijdag 1 juli.

 

Meer informatie is hier te vinden.