Terug

Film by the Sea goes rafelrandjes

Wil je rafelrandjes? Zoek je graag de grenzen op? Komt dat mooi uit! We hebben dit jaar weer hele fijne voorstellingen in jouw straatje! En sommige dingen piepen net over de rand van de goot van bovengenoemd straatje. Lekker toch! Dit zijn onze tips:

Titane
De nieuwste film van Julia Ducournau (je kent haar nog van Raw) is niet voor tere zieltjes (we zeggen het er maar vast even bij). Titane was de verrassende winnaar dit jaar in Cannes van de Gouden Palm. Het is een taboedoorbrekende, grensoverschrijdende film met een verfrissende en volstrekt eigenzinnige mix van bodyhorror en schokkende plotwendingen.
Meer info/tickets

Satanik
In deze guilty pleasure uit 1968 vergrijpt een verminkte laborante zich aan een verjongingsserum. Op slag verandert ze in een oogverblindende vrouw met… satanische trekjes!
Meer info/tickets

Alle remmen los
In gesprek met festivaldirecteur Jan Doense doet Verheyen een boekje open over films van twijfelachtig allooi die hij in zijn hart heeft gesloten. Tussendoor: tenenkrommende filmtrailers uit de krochten van De nacht van de wansmaak! Let op: gratis entree op vertoon van een (gratis) kaartje plus een bak popcorn en een drankje.
Meer info/tickets

The Good, the Bad and the Ugly of Italian Cinema
Al was je de meest creatieve scenarist, regisseur of schrijver ter wereld, dan nog zou je niet kunnen bedenken hoe bizar de Italiaanse filmindustrie vroeger in elkaar zat. Grenzen werden stelselmatig en ruimschoots overtreden. We organiseren een zinderende talkshow rond dit onderwerp en laten de prachtigste filmklassiekers en meest onvoorstelbare documentaires zien. Wilde je de grenzen van de filmwereld opzoeken? Nou… die hebben we hier al lichtjaren achter ons gelaten, hoor!
Meer info/tickets