Terug

Film by the Sea goes schrijverig en literair

Film by the Sea is een festival voor film én literatuur. Dat betekent dat er ook dit jaar weer heel wat mooie literaire activiteiten zijn en schrijfactiviteiten! Een overzichtje

13-9: Scenario Masterclass
Tijdens Film by the Sea vindt er een scenarioworkshop plaats. Bij een aantal van de hoogtepunten daarvan, zoals dit hoorcollege met Martin Koolhoven, Job ter Burg en Genelva Krind, kun je aanhaken.
Meer info/tickets

Overzicht boekpresentaties en signeersessies
Bij veel films en op veel momenten tijdens de talkshow zijn er schrijvers aanwezig van wie je gelijk een boek kunt kopen en soms worden die ter plekke ook nog direct gesigneerd. Mooi toch!
Overzicht boekpresentaties en signeersessies

17-9: Schrijfpaleis
Onder leiding van regisseur Ineke Houtman spelen acteurs Victor Löw, Nadja Hüpscher, Cyriel Guds en Leny Breederveld scènes die geschreven werden tijdens de vijfdaagse scenarioworkshop die plaatsvindt tijdens deze editie van Film by the Sea.
Meer info/tickets

Meet the Jury
Onze Vakjury bestaat uit schrijvers, acteurs en regisseurs. Hun favoriete films zijn te zien bij Film mby the Sea (en van jurylid Jan Verheyen gaat er zelfs een film in première (Red Sandra – niet missen, hoor die film!).
Overzicht Meet the Juryfilms
Red Sandra

Dagelijkse Talkshow
Diezelfde juryleden en heel veel schrijvers zijn te gast in de Dagelijkse Talkshow bij Boekhandel ’t Spui. Die Talkshow (onder leiding van Karin van As) is gratis toegankelijk, maar je hebt wel een kaartje nodig.
Meer info / tickets

Biografie van een vlieg (leeswandeling in centrum Vlissingen)
Biografie van een vlieg’ van Jaap Robben is een wandeling én het is een boek. Jaap Robben schreef dit verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid, voor jong en oud. Elk hoofdstuk beschrijft een dag uit het leven van de hoofdpersoon: een immer enthousiaste vlieg die vriendschap sluit met een pedante buizerd en volop geniet van het leven. Hoe kort het ook is. De 27 pagina’s van ‘Biografie van een vlieg’ hangen verspreid in het centrum van Vlissingen. Pagina 1 vind je in CineCity Vlissingen (in de foyer bij de grote TICKETS-letters) – pagina 27 in Boekhandel ’t Spui.
Bekijk de complete route