Terug

Film by the Sea noteert 20% meer bezoeken dan vorig jaar

De 25e editie van Film by the Sea noteerde bijna 41.000 bezoeken. Tijdens de jubileumeditie  werden 20% meer tickets verkocht dan vorig jaar. Daarmee is het festival weer bijna op het niveau van voor corona.

 

Festivaldirecteur Jan Doense is trots: “Het was een waanzinnig festival. Waanzinnig in alle betekenissen van het woord, van de warme reacties van publiek en professionals tot de aanwezigheid  van Nastassja Kinski in Vlissingen. En natuurlijk al die prachtige films en randprogramma’s. Dit was zonder meer het beste festival van de vijf die ik tot nu toe mocht organiseren. Een waardige jubileumeditie.”

 

Hoogtepunten van het festival waren de premières in aanwezigheid van cast en crew van de Nederlandse speelfilms Onder de blote hemel en Rocco & Sjuul. Ook de speciale programma’s rond het slavernijverleden (in aanwezigheid van auteur Cynthia McLeod) en Charlotte Salomon (ingeleid door historicus Judith Belinfante) gooiden hoge ogen. Met openluchtvoorstellingen op de Oude Markt (Le fabuleux destin d’Amélie Poulain en de sing-along versie van Mamma Mia!) en op het strand (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) gaf Film by the Sea een cadeautje aan Vlissingen en de Vlissingers. Ook festivalbioscoop CineCity vierde zijn 25e verjaardag en deed dat onder meer met de een feest voor oud-medewerkers en een optreden van Kid Creole & The Coconuts.

 

Eregast bij Film by the Sea was dit jaar de legendarische Duitse actrice Nastassja Kinski. Zij ontving de Career Achievement Award van het festival en woonde de internationale première bij van haar nieuwste film Die stillen Trabanten (Dark Satellites).

 

De 26e editie van Film by the Sea vindt plaats van 13 tot en met 22 september 2024.