Terug

Industry events Film by the Sea 2022

Film by the Sea is er voor publiek, maar ook voor professionals. Heel wat programmeurs van filmtheaters komen bijvoorbeeld naar ons festival om alvast te zien wat ze over een paar maanden kunnen gaan draaien. Maar graag zorgen we ervoor dat er nog heel wat meer dan dat te doen is voor professionals om zo bij te dragen aan o.a. een beter filmklimaat. Daarom vinden er meerdere industry events plaats tijdens de komende editie van ons festival.

Contactdag Nederlandse bioscoopbranche
Op dinsdag 13 september vindt voor de tweede keer een Contactdag voor de bioscoopbranche plaats. Vorig jaar werd deze oude traditie nieuw leven ingeblazen en konden bioscoopexploitanten, filmdistributeurs en filmproducenten elkaar ontmoeten. Dit jaar wordt de draad opgepikt en geeft Laura Houlgatte, CEO van de International Union of Cinemas (UNIC), een keynote speech. Hierna zal een door journalist Floortje Smit gemodereerd panel reageren en kan ook de zaal deelnemen aan het gesprek.

De Contactdag Nederlandse bioscoopbranche wordt georganiseerd i.s.m. de NVBF, de FDN en de NAPA.

Van boek naar doek
Op vrijdag 16 september vindt het populaire industry event Van boek naar doek weer plaats. Zo’n dertig tot veertig boekuitgevers, rechtenagenten en filmproducenten (leden van de NAPA) komen naar Vlissingen om te netwerken en te overleggen over beschikbare verfilmingsrechten.

Van boek naar doek wordt georganiseerd in samenwerking met Shared Stories en de NAPA.

CineZee Industry Day
Op vrijdag 16 september vindt voor de eerste keer een Industry Day voor Zeeuwse Filmmakers , die als doel heeft het vergroten van de deskundigheid en het netwerk van Zeeuwse filmprofessionals en de profilering van film in Zeeland. Daarbij wordt gefocust op kennisontwikkeling en samenwerking tussen Zeeuwse filmmakers met andere filmprofessionals of kunstdisciplines, zowel binnen de provincie als daarbuiten.

Bij succes en na evaluatie wordt gekeken naar mogelijkheden om van de CineZee Industry Day een jaarlijks terugkerend event te maken tijdens Film by the Sea.

De CineZee Industry Day wordt georganiseerd i.s.m. CineZee en de Zeeland Film Commission.

Meer info over de Industry Day