Terug

Lekker veel korte films te zien tijdens FbtS 2022

Je zou het niet zeggen bij een festival dat maar liefst tien dagen duurt, maar wij van Film by the Sea houden wel van lekker kort. Korte films bieden jonge makers heel veel kansen om zich te uiten, zich in de kijker te spelen en hun talenten te ontwikkelen. En daar bieden we dus graag een podium aan. Niet alleen vertonen we heel veel korte Zeeuwse fictie en docu’s, maar we grijpen ook elke kans aan die we krijgen om best ofs te vertonen van andere organisaties of festivals. De komende editie van Film by the Sea kun je je korte-film-hart ophalen bij:

Zondag 11 september: The Best of Tegenstroom
Tegenstroom is een Nederlands-Vlaams filmfestival dat producenten en regisseurs een internationaal podium geeft voor de kwetsbare korte film, zowel fictie als documentaire. Bij deze voorstelling zie je zes prijswinnende films uit hun programma.
Meer info/tickets

Woensdag 14 september: The Best of Shortcutz
Shortcutz biedt een podium maan jonge talenten, brengt ze in contact met ervaren professionals en organiseert een uitgebreid Shortcutzfestival. Bij deze voorstelling zie je de zes winnaars van de afgelopen editie.
Meer info/tickets

Vrijdag 16 september: Het Schrijfpaleis
Er vindt een Scenarioworkshop plaats tijdens Film by the Sea. De scenario’s voor korte films die daaruit ontstaan, zijn natuurlijk nog niet verfilmd. Bij het Schrijfpaleis zie je hoe ze worden gespeeld en van commentaar voorzien door grote namen uit de Nederlandse filmwereld (Nadja Hüpscher, Cyriel Guds, Victor Löw en Ariane Schluter) en hoe zo’n scenario voor het allereerst tot leven komt. Een magisch moment waar je zeker bij wilt zijn.
Meer info/tickets

Korte Zeeuwse fictiefilms en documentaires
Op meerdere momenten tijdens het festival zijn er korte Zeeuwse fictiefilms en documentaires te zien. Eindeloos veel onderwerpen en invalshoeken. Doe jezelf een heel groot plezier en pak minstens één van deze filmblokken mee.
Meer info/tickets