Terug

Mediterraneo: The Law of the Sea wint Publieksprijs

De publieksprijs van Film by the Sea is gewonnen door Mediterraneo: The Law of the Sea van Marcel Barrena. De publieksprijs werd toegekend door de bezoekers van Film by the Sea, die hun stem uitbrachten door een cijfer van 1 tot en met 5 te geven aan geziene films. Mediterraneo: The Law of the Sea vertelt het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van Oscar Camps, hoofd van een reddingsbrigade uit Barcelona, die zo geraakt wordt door het beeld van een verdronken kindje dat hij naar Lesbos vertrekt om hulp te bieden. Daar stuit hij op de nodige weerstand van lokale autoriteiten, waarop zijn rechterhand Gerard hem voorhoudt dat je in je eentje geen humanitaire crisis kunt oplossen. Mediterraneo: The Law of the Sea heeft nog geen Nederlandse distributeur.

Op de tweede plaats in de publiekspoll van Film by the Sea eindigde de documentaire ZOEK! De vrouw, de hond en de dood van Nederlandse filmmaker Mariëtte Faber, over twee vrouwelijke hondentrainers die speuren naar vermiste personen, vaak slachtoffers van een zelfverkozen dood. ZOEK! – De vrouw, de hond en dood is in oktober te zien in speciale voorstellingen bij diverse filmtheaters door het land en wordt op maandag 7 november om 20.25 uur uitgezonden bij NPO 2.

Op de derde plaats eindigde Presque van de Franse filmmakers Bernard Campan en Alexandre Jollien, die tevens de hoofdrollen vertolken in dit feelgood verhaal van een gehandicapte man en een begrafenisondernemer, die samen een road trip naar het zuiden Frankrijk maken. Presque heeft een Nederlandse distributeur, maar de releasedatum van de film is op dit moment nog niet bekend.

Check de complete lijst van de Publiekspoll