Terug

Nederlandse en Vlaamse schonen op het festival

Ook het komende festival barst het weer van de Nederlandse en Vlaamse inbreng. Het is ondoenlijk om al dat moois in één berichtje uit te lichten, maar we geven je desondanks een paar tips mee.

The Taste of Desire
Zaterdag 11 september beleeft ‘The Taste of Desire’ haar Nederlandse première in aanwezigheid van cast en crew. Het is een filmische reis rond de wereld waarin vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar worden verbonden door ieders unieke band met de oester.
Meer info / tickets

Henk van der Linden: pionier van de kinderfilm
De productiefste jeugdfilmer van Nederland krijgt eindelijk de eer die hem toekomt met deze documentaire. Veertig jaar lang groeiden Nederlandse kinderen op met zijn films. Van Henk van der Linden is op 12 september ook De avonturen van Pietje Bell (1964) te zien.
Meer info / tickets

Red Sandra
De film van jurylid Jan Verheyen beleeft op 17 september haar wereldpremière in aanwezigheid van cast en crew. ‘Red Sandra’ vertelt het waargebeurde verhaal van het Vlaamse gezin Massart, dat jaar lang tegen de farmaceutische industrie streed om een nog niet erkend medicijn voor hun dochter Sandra te bemachtigen.
Meer info / tickets

De Oost
Eerste Nederlandse film die in de vorm van een opwindend oorlogsepos een onderwerp durft te behandelen dat lange tijd taboe was: de politionele acties in Neerland Indië. Cast en crew en regisseur Jim Taihuttu zijn aanwezig voor een Q&A.
Meer info / tickets

Frans Weisz
Weisz ontvang dit jaar de Career Achievement Award. We vertonen drie van zijn films en er is een hommage waarbij veel hoogtepunten van zijn carrière aan bod komen.
Meer info / tickets 

Zeeland!
En dan is er natuurlijk ook nog dat fantastische Zeeuwse programma. Daar komen we tijdens een volgend bericht nog op terug, maar neem vooral al eens een kijkje bij het programma van de DELTA Dag van de Zeeuwse film.
Meer info / tickets