Terug

Openingsfilm bekend: Ninjababy

Film by the Sea gaat op 10 september feestelijk van start met ‘Ninjababy’ van de Noorse filmmaakster Yngvild Sve Flikke. Ninjababy vertelt het verhaal van de 23-jarige Rakel, die zwanger is maar niet weet van wie. Bovendien is ze er nog helemaal niet aan toe om moeder te worden.

Met ‘Ninjababy’ hebben we gekozen voor een openingsfilm die fris, jong en eigentijds is. Met een heerlijke dosis relativering wordt een zwaar en tijdloos thema aangesneden: de verwarring van het moederschap – zeker als je zelf eigenlijk nog een kind bent.

De Noorse regisseuse Yngvild Sve Flikke onderzoekt in Ninjababy niet alleen wat het betekent om anno 2021 een jonge vrouw en een aanstaande moeder te zijn, maar ook wat de mogelijkheden van het medium film zijn. In nauwe samenwerking met schrijfster en tekenares Inga H. Sætre, op wier graphic novel ‘Fallteknikk’ (‘Valtechniek’) de film gebaseerd is, combineert ze live action met animatie en wordt de ‘ninjababy’ in de buik van Rakel (Kristine Kujath Thorp) een extra personage. Het resultaat is een film die even rauw als grappig is en net als het leven zelf: een verhaal over struikelen, vallen en opnieuw beginnen.

Ninjababy ontving dit jaar tijdens het filmfestival van Berlijn een speciale vermelding van de Generation 14 Plus jongerenjury en won de publiekskprijs van het prestigieuze festival South by Southwest (SXSW) in Austin, Texas.

Ninjababy is niet alleen de openingsfilm van Film by the Sea, maar maakt ook deel uit van de acht films omvattende Film & literatuurcompetitie.

In 2022 wordt Ninjababy door distributeur Cherry Pickers uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters.

Regie: Yngvild Sve Flikke
Land: Noorwegen
Jaar: 2021
Lengte: 103 min.
Genre: Drama, Comedy
Taal: Noors
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Kristine Kujath Thorp, Tora Christine Dietrichson, Nader Khademi, Arthur Berning e.a.