Terug

Oproep aan Zeeuwse filmmakers

Van 6 tot en met 15 september vindt in Vlissingen en diverse anders Zeeuwse steden de 26e editie plaats van Film by the Sea. Gedurende tien dagen mag de stad aan de Zeeuwse kust zich dan het filmisch epicentrum van Nederland noemen. Traditiegetrouw is het festival de kick-off van het filmseizoen en zullen tientallen nieuwe arthouse- en crossoverfilms er hun Nederlandse première beleven. Ook Zeeuwse films krijgen weer ruime aandacht in het programmaonderdeel Zeeuws Licht.

 

Het vierde filmfestival van Nederland maakt zich op voor een nieuwe feestelijke editie en roept Zeeuwse filmmakers op hun nieuwe films in te zenden. De Zeeuwse films worden als vanouds gedurende het hele festival meerdere keren vertoond in de programmalijn Zeeuws Licht, en zijn ook allemaal te zien tijdens De dag van de Zeeuwse film op zaterdag 14 september. Die dag vindt ook de Awards Ceremony plaats, waarbij er prijzen te winnen zijn voor Zeeuwse films in de categorieën Korte fictiefilm, Korte documentaire en Lange documentaire.

Ben je een Zeeuwse filmmaker of heb je een film gemaakt die zich afspeelt in Zeeland, dan kun je deze tot 1 juli aanmelden. Zeeland heeft filmtalent en dat willen we laten zien!

 

Welke fictiefilms of documentaires komen in aanmerking?
De films zijn van recente datum (vanaf 1 januari 2023) en voor Zeeuwse films geldt specifiek:
–  De filmproductie moet volledig of tenminste voor 50% in Zeeland zijn opgenomen.
–  De filmproductie heeft een Zeeuws thema of onderwerp
–  Bij fictiefilms zijn de cast en crew volledig of tenminste voor 50% Zeeuws

 

Het productiehuis of de filmmaker hoeft niet van Zeeuwse origine te zijn, als maar aan één van de drie bovenstaande criteria wordt voldaan.

 

Lengte van de films:
Kort: tot maximaal 30 minuten
Lang: vanaf 50 minuten


Awards
In elke categorie waarin films worden aangemeld en geselecteerd, zijn er prijzen te winnen. Aan de Zeeuwse Filmprijzen is een geldbedrag van 1.000 euro per stuk verbonden. Uit de aangemelde films wordt voor de competitie door het programmateam van Film by the Sea een selectie gemaakt.

 

Aanmelden van films
Meer informatie over de aanmeldingsprocedure is te vinden op de website van Film by the Sea onder het kopje ‘Professionals’. Aanmelden doe je via FilmFreeway. Doe dit tijdig vóór de uiterste inzenddatum 30 juni. Kies hierbij voor Films from Zeeland (short) of Films from Zeeland (long).