Terug

OPROEP : Deelnemers gezocht voor scenarioworkshop Film by the Sea

Schrijf je eigen scenario voor een korte film! Van 11 tot en met 15 september

Voor de derde keer vindt tijdens Film by the Sea een vijfdaagse scenarioworkshop voor nieuwe schrijvers plaats. Onder deskundige begeleiding van professionals uit de film- en televisiewereld kun je van maandag 11 tot en met vrijdag 15 september werken aan je eigen scenario voor een korte film. De coaches gaan mét jou en je idee aan de slag om de structuur, de personages en de scènes zo goed mogelijk vorm te geven. Tijdens de workshop schrijf en herschrijf je je scènes onder vakkundige begeleiding.

 

Zo doe je mee

Bij Film by the Sea staan boekverfilmingen centraal. Daarom vragen we je om jouw scenario-idee te baseren op een kort verhaal, of een artikel uit een krant of van een website. Als je toch liever een scenario voor een lange film of een serie wilt schrijven, dan biedt deze workshop de mogelijkheid om aan een aantal scènes te werken. Hoe dan ook: zet je idee in maximaal één pagina uiteen en mail het uiterlijk maandag 31 juli naar info@filmbythesea.nl, onder vermelding van je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en een korte motivatie (maximaal één A4) waarom je wilt deelnemen aan de workshop.

 

Selectie

Uit de ingezonden ideeën worden er tien gekozen, waarvan de schrijvers deel mogen nemen aan de workshop. Uiterlijk 7 augustus ontvang je bericht of je geselecteerd bent of niet. Voor deelname aan deze workshop hebben Zeeuwse schrijvers een streepje voor.

De coaches

Bertram is Head of Studies van en geeft scenarioles aan ScriptAcademy. Hij werkt als scenariocoach en development-manager voor drama en documentaire in binnen- en buitenland. Bertram adviseerde jarenlang over aanvragen van het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds, doceerde Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en gaf gastlessen aan de Faculteit Film van York University in Toronto.

Ineke Houtman is regisseur van een groot aantal fictiefilms en -series. Voor de jeugd maakte ze prijswinnende producties als De freules, Polleke en Madelief, krassen in het tafelblad. Voor volwassenen maakte ze o.a. de speelfilms Stille nacht en De ontsnapping.

 

Het Schrijfpaleis

Op vrijdag 15 september worden diverse scènes die tijdens de workshop tot stand zijn gekomen door professionele acteurs en onder leiding van een professionele regisseur opgevoerd tijdens de derde Zeeuwse editie van ‘Het Schrijfpaleis’. Deze presentatie van Het Schrijfpaleis is ook toegankelijk voor publiek en wordt bijgewoond door professionals uit de Zeeuwse en de nationale film- en televisiewereld.

 

Nazorg

Iedere geselecteerde deelnemer kan op een nader te bepalen tijdstip binnen drie maanden na afloop van de workshop een één op één ‘nazorgsessie’ aanvragen bij een van de coaches. Deze follow-up is inbegrepen bij de inschrijving en vindt (onder voorbehoud) plaats bij het Eye Filmmuseum in Amsterdam.

Kosten

Deelname aan de workshop kost 300 euro, inclusief koffie, thee en lunches. Deelnemers van buiten de provincie Zeeland kunnen een aanvullende aanvraag indienen voor een tegemoetkoming van 50 euro per nacht voor hun verblijfskosten. Film by the Sea kan bemiddelen bij het regelen van overnachtingsmogelijkheden.

 

Samenwerking

Deze scenarioworkshop wordt georganiseerd door Film by the Sea in samenwerking met de ScriptAcademy Amsterdam, CineZee en Stichting Miet Mi. Dankzij een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds kan de workshop tenminste drie jaar achtereen plaatsvinden.

Kijk voor nog meer schrijfactiviteiten op Schrijven Online.

Ervaringen

Dit zeiden enkele deelnemers aan voorgaande edities van de scenarioworkshop erover.

“De workshop bij Film by the Sea gaf mij een enorme boost waar ik nu (drie maanden later) nog steeds op vaar.”

 “Ik heb de workshop ervaren als intensief, uitdagend en leerzaam. De docenten gaven constructieve feedback, waren toegankelijk en inspirerend.”

 “Het Schrijfpaleis vond ik erg nuttig. De acteurs die de personages tot leven brengen… of niet. En dat is dan ook weer fijn om te weten.

 “Leerzaam, nuttig, relevant, inspirerend. Zowel in opgedane kennis en ervaring, als in de connecties die hier gemaakt worden, met medeleerlingen, medeschrijvers en docenten.