Terug

Rectificatie beschrijving Eindelienge

Waar ge-film-by-the-sead wordt vallen spaanders. Tijd voor een rectificatie van onze korte filmbeschrijving (of logline zoals we het ook wel eens noemen) van de documentaire Eindelienge van de Hoekman Brothers. De tekst bij deze film klopte niet, dus daarom hierbij nog even de juiste beschrijving van deze prachtdocu:

Veertig jaar geleden begonnen Leo en Mieke de Visser hun biodynamische boerderij Eindelienge in Ritthem, Zeeland. Geïnspireerd door de Amish werken ze er met trekpaarden en vertrouwen ze op de kracht van de natuur; grote landbouwmachines zijn er zeldzaam. In het begin werden ze voor gek verklaard en veel collega-boeren geloofden niet dat ze met hun manier van werken een succesvol boerenbedrijf konden opbouwen. Veertig jaar later hebben ze het bestaansrecht van hun gedachtegoed en werkwijze wel bewezen. Maar met hun aanstaande pensioen en geen opvolging in zicht, verdwijnen de zeldzame trekpaarden uit het Zeeuwse landschap en dreigt er een unieke manier van werken verloren te gaan.  Eindelienge neemt je mee in een wereld waar de tijd stil heeft lijken te staan, maar het gedachtegoed actueler is dan ooit. Zeeuwse première.

Met grote welgemeende excuses voor de Hoekman Brothers en iedereen die bij het maken van de documentaire betrokken is geweest.

Meer info over speeldagen en -tijden Eindelienge / tickets kopen