Terug

Scenarioworkshop: schrijf je eigen scenario en maak kans op verfilming

Je kunt dit jaar bij ons van 13 t/m 17 september deelnemen aan een unieke vijfdaagse workshop voor beginnende scenarioschrijvers.

Scenarioworkshop: schrijf je eigen scenario en maak kans op verfilming

Je kunt dit jaar bij ons van 13 t/m 17 september deelnemen aan een unieke vijfdaagse workshop voor beginnende scenarioschrijvers. Onder de deskundige leiding van professionals uit de film- en televisiewereld schrijf je in vijf dagen je eigen scenario voor een korte film (maximaal 15 minuten) en maak je kans op de verfilming daarvan.

Hoe doe je mee?
Bij ons festival staan boekverfilmingen centraal. Daarom vragen we je om jouw scenario-idee te baseren op een kort verhaal, of een artikel uit een krant of van een website.

Zet je idee in maximaal één pagina uiteen en stuur het uiterlijk vrijdag 6 augustus op naar info@filmbythesea.nl onder vermelding van je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en een korte motivatie waarom je wilt deelnemen aan de workshop.

Selectie
Uit de ingezonden ideeën worden er tien gekozen waarvan de schrijvers deel mogen nemen aan de workshop. Uiterlijk vrijdag 13 augustus ontvang je bericht of je geselecteerd bent of niet.

Coaches
• Paul Bertram, head of studies van de Script Academy Amsterdam
• Ger Beukenkamp (‘Majesteit’, ‘De troon’)
• Job ter Burg (o.v.), gastcoach en editor van o.a. ‘Benedetta’, ‘Elle’ en ‘Brimstone’, gaat tijdens een openbaar college in gesprek met Martin Koolhoven, regisseur van o.a. ‘Brimstone’ en ‘Oorlogswinter’

Deelname aan de workshop kost 200 euro, inclusief koffie, thee en lunches. Deelnemers van buiten de provincie Zeeland kunnen voor 100 euro extra vier nachten verblijven in het City Hostel Vlissingen.

Workshop
De coaches gaan mét jou en je idee aan de slag om de structuur, de personages en de scènes zo goed mogelijk vorm te geven. Tijdens de workshop schrijf en herschrijf je je scènes met vakkundige sturing.

Het Schrijfpaleis
Op vrijdag 17 september worden de beste scènes die tijdens de workshop tot stand zijn gekomen door professionele acteurs en onder leiding van een professionele regisseur gespeeld tijdens de eerste Zeeuwse editie van ‘Het Schrijfpaleis’. Deze professionals geven hun feedback en bepalen mede de keuze van de drie projecten die gedurende een vervolgtraject nader uitgewerkt worden en in de loop van het jaar verfilmd worden om tijdens Film by the Sea 2022 in première te gaan. De presentatie van Het Schrijfpaleis is ook toegankelijk voor publiek.

Samenwerking
Deze scenarioworkshop wordt georganiseerd door Film by the Sea in samenwerking met de Script Academy Amsterdam, Stichting Filmalot en Miet Mi. Dankzij een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds kan de workshop tenminste drie jaar achtereen plaatsvinden.