Terug

Slotfilm bekend: The Duke

De hartverwarmende film The Duke sluit Film by the Sea 2021 af. The Duke, met Jim Broadbent en Dame Helen Mirren in de hoofdrollen, is een komedie van het soort waar de Britten al decennia lang in uitblinken. Een lichtvoetige afsluiting van een festivaleditie in nog steeds zorgelijke tijden.

The Duke vertelt het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van een Londense taxichauffeur die een kostbaar schilderij weet te stelen uit de National Gallery. De samenwerking tussen de briljante Jim Broadbent (Moulin Rouge!, The Iron Lady) als Bunton, de al even briljante Dame Helen Mirren (The Good Liar, The Queen) als zijn onwetende echtgenote en regisseur Roger Michell (Blackbird, Notting Hill) staat garant voor succes.

Kempton Bunton is niet zomaar een Londense taxichauffeur. Hij kletst te veel – en is daarom al een paar keer ontslagen, hij bestookt de BBC ongevraagd met zijn toneelwerk en hij is overgevoelig voor onrecht. Bunton is dan ook verontwaardigd dat de National Gallery maar liefst honderdzestigduizend pond heeft betaald voor een schilderij van Goya en besluit het kostbare doek te stelen. Voor het losgeld heeft hij al een goed doel in gedachten.

De film is als Slotfilm te zien op zaterdagavond 18 september.

Regie Roger Michell
Land: Groot-Brittannië
Jaar: 2020
Lengte: 96 min.
Genre: Drama, Comedy
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Matthew Goode e.a.