Terug

Top drie Bo van Scheyen

We vroegen onze programmeurs naar hun persoonlijke top 3 – vooral Bo van Scheyen (verantwoordelijk voor onze Zeeuwse filmselectie) vond het ongelooflijk moeilijk om een keuze te maken – ze heeft alle Zeeuwse films en hun makers in haar hart gesloten. Desondanks… hier haar top 3 in willekeurige volgorde.

In het belang van het kind
Een documentaire over hoe Jeugdzorg opereert bij het uit huis plaatsen van een zestienjarige. Zij zou niet meer veilig zijn bij haar eigen moeder, volgens de vader. Deze ouders zitten in een vechtscheiding en we volgen het verhaal van moeder Ilona. In de loop van de documentaire wordt steeds duidelijker wat voor strijd zowel de moeder als de dochter moet leveren. Een must see met een ontluisterende ontknoping.
Meer info/tickets

The Fallen Astronaut
Deze korte documentaire vertelt het wel heel bijzondere verhaal van de Vlaamse kunstenaar Paul van Hooydonk, die het in 1971 voor elkaar krijgt een kunstwerk mee te smokkelen aan boord van de Apollo 15. Vervolgens hoopt op eeuwige roem, die niet krijgt en Amerika moet ontvluchten omdat hij hiervoor vervolgd gaat worden. Ik denk steeds: is dit echt gebeurd of een compleet verzonnen verhaal?
Meer info/tickets

Terug naar Zotteken-Waes
Dit is eigenlijk een mini-misdaadfilm. Je zal maar geboren zijn binnen een criminele familie, die dagelijks zaken doet met de Vlaamse maffiabendes. De oudste zoon wil daar eigenlijk helemaal niets mee te maken hebben. Maar wat doe je als je vader een beroep op je doet? Een korte film met een begin, midden en eind. Heel knap gedaan binnen dit genre.
Meer info/tickets