Terug

Top drie Harry Peters

We vroegen onze programmeurs hun persoonlijke top 3 met jullie te delen. Dit keer is het de beurt aan onze senior programmeur Harry Peters.

Persian Lessons
Een bizar verhaal uit de Tweede Wereldoorlog dat als filmscript ongetwijfeld vraagtekens opriep, maar die werden verworpen door de werkelijkheid. Het is echt gebeurd. De kracht van de film is nu juist dat het onmogelijke voorstelbaar is geworden.
Meer info/tickets

Petite maman
Regisseuse Céline Sciamma is na haar ‘Portrait de la jeune fille en feu’ iemand geworden die in de gaten gehouden moet worden. Een merkwaardig coming of age-verhaal over een meisje dat niet alleen de verschillen tussen heden en vroeger, maar juist ook de overeenkomsten leert kennen. Een film die vragen oproept, ontroert en een prachtige visie op de relatie moeder en kind geeft.
Meer info/tickets

Shambala
De zevenjarige Shambala (wat zoveel betekent als ‘de jongen die licht verspreidt’) woont met zijn grootouders, oom en tante in het bos. Daar ontdekt hij door de verhalen van zijn opa de mythische legenden. Zo omschreven zou deze boekverfilming ook in een melodramatische en esoterische film kunnen vervallen. Niets in minder waar. En mede door de filmische vormgeving boeiend van begin tot eind.
Meer info/tickets