Terug

Top drie Michèle Creemers

We vroegen onze programmeurs naar hun persoonlijke top drie (in willekeurige volgorde). Dit is die van Michèle Creemers.

What do we See when we Look at the Sky
Wat mij betreft een van de meest bijzondere films van het festival. Een cinematografisch pareltje en een heel origineel liefdesverhaal uit Georgië. Ik moest de film noodgedwongen vanwege de lockdown op een computer bekijken, maar ik ga ’m zeker nog een keer tijdens het festival op het witte doek zien. Want dat verdient deze film dubbel en dwars.
Meer info/tickets

The Ballad of a White Cow
Wat mij betreft absoluut een van de beste Iraanse films van de afgelopen jaren. Het leven van een weduwe wordt overhoop gehaald wanneer ze hoort dat haar man onterecht is geëxecuteerd voor een misdaad die hij nooit gedaan heeft. Als weduwe is het erg lastig om te overleven in Iran, maar gelukkig komt er hulp vanuit een onverwachte hoek.
Meer info/tickets

Souterrain
Een ruige, originele en spannende film uit Quebec. De film speelt zich voor een deel ondergronds af in de goudmijnen waar na een ontploffing een levensgevaarlijke reddingsactie door een aantal mijnwerkers op touw wordt gezet. De regisseuse zelf is afkomstig uit een mijnwerkers familie. Echt een ontdekking deze film, die in Nederland ook alleen maar tijdens Film by the Sea te zien is.
Meer info/tickets