Terug

We sluiten onze 24e editie af met Three Thousand Years of Longing

We sluiten onze 24e editie op zaterdag 17 september af met ‘Three Thousand Years of Longing’. Het is een episch fantasyverhaal van George Miller (Mad Max, Babe: Pig in the City). Oscarwinnares Tilda Swinton (The French Dispatch, Memoria) en Idris Elba (The Avengers, Luther) spelen de hoofdrollen in dit hedendaagse romantische sprookje.

Three Thousand Years of Longing
Op een markt in Istanbul koopt de alleenstaande wetenschapper Alithea Binnie (Tilda Swinton) een antiek flesje dat, terug op haar hotelkamer, een djinn blijkt te bevatten. Deze geest uit de fles (Idris Elba) laat haar drie wensen doen en vertelt intussen een aantal sprookjesachtige verhalen van 1001 nacht over zijn eenzame bestaan. Het onvermijdelijke gebeurt: Alithea wordt verliefd op de djinn.

Eén van de opmerkelijkste films van het jaar
Regisseur George Miller heeft met ‘Three Thousand Years of Longing’ één van de opmerkelijkste films van het jaar afgeleverd. Enerzijds een ‘kammerspiel’ met twee personages in een hotelkamer, anderzijds een episch fantasyspektakel, maar vooral een film over een vrouw die op zoek is naar liefde (en daar zijn grote raakvlakken met onze geweldige Openingsfilm Good Luck to you, Leo Grande).

Dansen met Soulmania
We maken van de Slotavond een mooi feest en dat betekent dat je ook nog heerlijk kunt dansen op fantastische muziek. Het negenkoppige Soulmania treedt op en trakteert je op een avondje vol groovende, swingende en af en toe lekker vuige soul van topniveau geïnspireerd op Alan Parkers filmklassieker The Commitments (die ook te zien is die avond). Daarbij komen bekende hits als Mustang Sally, In the Midnight Hour, Take me to the River, Land of a Thousand Dances en Chain of Fools natuurlijk allemaal voorbij.

Meer info / tickets kopen