Sara Höhner (voorzitter)

Höhner startte haar filmcarrière bij productiemaatschappij First Floor Features als PR manager van onder andere Abel, Lang leve de koningin en de Dick Maas films Flodder en Amsterdamned. Tijdens de opnamen van Wings of Fame is ze tevens verantwoordelijk voor de acteursbegeleiding van Peter O’Toole, Colin Firth, Marie Trintignant en William Hurt. Nadat Karakter (1998) de Oscar voor beste buitenlandse film heeft gewonnen, besluit Höhner de overstap van speelfilm naar doicumentaire te maken. Bij producent bij Pieter van Huystee werkt ze aan films van Heddy Honigmann, (Crazy, Da me la mano), Johan van der Keuken (De Grote Vakantie) en Ramon Gieling (Johan Cruijff – en un momento dado). In 2007 werd Höhner directeur van Cinema Delicatessen, distributeur van documentaires en artistieke films als Nothing Personal (Urszula Antoniak) en The Best of IDFA on Tour. Daarnaast was ze lid van de projectgroep Cinemadigitaal.nl, die een collectieve aanpak voor de digitalisering van de Nederlandse filmsector ontwikkelde.

Friso Wijnen

Friso Wijnen is hoofd cultuur en communicatie op de Nederlandse ambassade in Parijs, een functie die hij eerder in Spanje vervulde. Zijn opdracht: Nederlandse kunst en cultuur in Frankrijk voor het voetlicht brengen, en netwerken en contacten tussen Nederland en Frankrijk verstevigen. Daarbij richt zijn aandacht zich vanzelfsprekend op Parijs, maar zeker niet alleen. Ook steden als Marseille, Lille, Bordeaux, Straatsburg en Lyon manifesteren zich cultureel en de Nederlandse ambassade zoekt en vindt ook daar aansluiting. In Parijs kent de ambassade een eigen locatie, het Atelier Néerlandais, een platform voor Nederlandse en Franse cultuurmakers en ondernemers om eigen activiteiten te realiseren.

Britta Maria

Britta Maria is zangeres en al van jongs af aan gegrepen door de Franse cultuur. Ze maakte samen met pianist/componist Maurits Fondse meerdere theaterconcerten, waarin het Franse chanson centraal staat. Momenteel toert ze door Nederland met ‘Aznavour mon amour’, een ode aan de muziek en het leven van Charles Aznavour. Ook maakt Britta Maria samen met Fondse eigen composities, Nederlandse chansons die duidelijk beïnvloed zijn door het Franse chanson. In het najaar verschijnt haar eerste album, louter gevuld met eigen materiaal.

Fotograaf: Martin Pluimers