René Mioch: Films & Sterren LIVE in het Theater

Specials
 • Jaar: 2022|
 • Duur: 90 min.|
  Op dinsdagavond 13 september komt filmkenner René Mioch naar Vlissingen en deelt hij in anderhalf uur tijd zijn meest spraakmakende ervaringen met het publiek van Film by the Sea. In deze live theatershow wisselen verhalen en filmpjes elkaar af en zul je je geen minuut vervelen .

  “Al meer dan 35 jaar is René ‘Mr. Film’ en ‘Een ster onder de sterren’.” Al meer dan 35 jaar reist Mioch de wereld over om de sterren van het witte doek te ontmoeten, te ondervragen of te volgen. In zijn theaterprogramma spreekt Mioch over zijn belevenissen in de nationale- en internationale entertainment industrie. Aan de hand van persoonlijke anekdotes en (vaak nooit vertoonde) archief fragmenten geeft hij een uniek kijkje in de spannende wereld van Glitter & Glamour. Er komen tijdens zijn show bijzondere momenten voorbij met bijvoorbeeld Bette Davis, Steven Spielberg, Denzel Washington, Julia Roberts, Meryl Streep, Beyonce, Madonna, Johnny Depp, Brad Pitt, Will Smith, Robert Pattinson en vele anderen. Ook gaan we met hem mee naar de filmfestivals van Cannes en Venetie, naar de Oscars, de Gouden Kalveren en Golden Globes. Meeslepende anekdotes laten het publiek op het puntje van hun stoel zitten. Emoties komen los bij de persoonlijke verhalen en ervaringen van René. Alsof je er zelf bij was. René praat je ook bij over de actualiteit, nieuwe films en ontwikkelingen in de showbizz.

  “Over filmsterren, de tol van de roem, over filmgekken en vakmanschap, over mode en roddel, over René in Waalwijk, Amsterdam, Hollywood....”

  Met zijn enorme passie voor film en zijn liefde voor de makers, neemt René het publiek mee in de wereld van regisseurs en acteurs, en geeft hij een inkijkje in hoe het is beroemd te zijn. Want zodra René over zijn werk begint te vertellen komt die spannende wereld, die zo ver weg lijkt, even heel dichtbij. “Een show met René staat garant voor entertainment en plezier.”

  Over René Mioch: René Mioch begon als 16-jarige bij de Amsterdamse Ziekenomroep Radio Lucas. Als 18-jarige free- lancer maakte hij, naast zijn studie, radio interviews voor de KRO en NCRV. Hij was presentator van de Radio 3 NCRV jongerenprogramma Op Stap en Koploper. Bij Veronica Radio stond hij aan de basis van Club Veronica. In 1985, Veronica werd toen A-omroep, maakte hij de stap naar de televisie en we kennen hem natuurlijk allemaal van zijn iconische programma’s Veronica Film, Veronica Film & Video en Films en Sterren. Hij is als film- & mediadeskundige een graag geziene gast in programma's als Jinek, Beau, Op1 en Shownieuws.

  Beeldmateriaal