Filmconcert: Blackmail

Specials Drama
  • Jaar: 2023|
  • Duur: 84 min.|
  • Filmconcert: Blackmail

    Waar zie je een filmklassieker als Alfred Hitchcocks Blackmail nou mooier dan in een monumentale kerk? De Sint Jacobskerk vormt op dinsdagavond 12 september het ultieme decor voor deze prachtige filmklassieker uit 1929 met muzikale begeleiding van het James Whale Orchestra.

    Alice werkt zich in de nesten wanneer ze haar vriend, politieman Frank, bedriegt met een kunstschilder. Wanneer de laatste zich aan haar vergrijpt, steekt ze hem neer. En wie wordt vervolgens belast met het onderzoek naar de moord? Juist. En dan meldt zich ook nog een dubieus sujet dat uit het gebeuren een slaatje hoopt te slaan.
    Blackmail was in 1929 de tiende (!) film van master of suspense Alfred Hitchcock en de eerste die behalve in een stille ook in een geluidsversie werd uitgebracht. De hand van de meester is zichtbaar in de originele enscenering van de moord, Hitchcocks geestige eigen cameo en de iconische slotscène waarin de chanteur wordt opgejaagd door het British Museum. Film by the Sea vertoont de stille versie van de film, met muzikale begeleiding van het driekoppige James Whale Orchestra, aangevuld met met samples en geluidseffecten, dat moeiteloos de illusie van een groot filmorkest creëert.


    Praktische informatie:
    De voorstelling vindt plaats op dinsdagavond 12 september om 20.00 uur. De Sint Jacobskerk bevindt zich aan de Oude Markt 2 – Vlissingen (op ongeveer vijf minuten lopen van bioscoop CineCity).

    Deze voorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Klassieke Muziek Vlissingen en met behulp van James Whale Orchestra en Postland.