Talkshow Vrouw en film

Vrouw en film, Talkshow
 • Jaar: 2023|
 • Duur: 105 min.|
  Bijna traditiegetrouw presenteert Film by the Sea op de eerste zondag van het festival een talkshow, deze keer over Vrouw en Film. VPRO’s Lotje IJzermans gaat in gesprek met filmmakers Nouchka van Brakel (Van de koele meren des doods) en Nafiss Nia (Die middag) en heeft naast deze twee bijzondere vrouwen ook de artistiek leider van Internationaal Filmfestival Assen - Vrouw en Film, Henriette Poelman aan tafel. Laatste gast is columnist Joyce Roodnat (NRC Handelsblad en oud jurylid Film by the Sea) die eveneens een column voordraagt.
  Hoe willen deze vrouwen zichzelf gerepresenteerd zien, hoe doe je dat, hoe reflecteer je daarop, waarom is het NU belangrijk om het hier over te hebben en hoezo is het niet alleen voor vrouwen zo’n urgent onderwerp. Doorspekt met filmfragmenten is de talkshow serieus, soms ook ludiek en uiteraard voor iedereen bedoeld en toegankelijk.

  Meer dan een talkshow
  De talkshow maakt onderdeel uit van het programma Vrouw en Film. Je kunt op zondag 10 september voorafgaand aan de talkshow ook Van de koele meren des doods bezoeken (10.15 uur) en na afloop van de talkshow Die middag (15.45 uur).

  Binnen dit programma zijn bovendien nog meer films te zien met inleidingen door programmeur Gerlinda Heywegen. Je vindt een overzicht via deze link:
  https://bit.ly/3YLHFtq

  Beeldmateriaal