Alleen op de wereld in première bij Film by the Sea

De VPRO-serie Alleen op de wereld zal in première gaan tijdens International Filmfestival Film by the Sea

Op 11 september gaat de televisieserie Alleen op de wereld in première tijdens Film by the Sea. De premièremiddag belooft een waar feest te worden voor onze jongere bezoekers en ook opa's en oma's, papa's en mama's en andere grote mensen hoeven zich niet te vervelen. Om 13.00 uur maken de gasten als echte VIP's hun entree over de rode loper. Om 13.30 uur begint de serie. De vertoning duurt in totaal drie uur en tussendoor vindt er een lekker lange pauze plaats waarin allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Ook de gehele cast en crew zijn bij de premièremiddag aanwezig.

Over de serie
De VPRO en Lemming hebben het bekende boek Sans Famille (Alleen op de Wereld) van Hector Malot uit 1878 verwerkt tot een hedendaagse versie, die zich afspeelt in het Nederland van nu in plaats van het Frankrijk van de negentiende eeuw.

De serie vertelt over het leven van Remi. Remi is een vondeling, maar verder is hij een hele gewone jongen die een heel gewoon leven leidt samen met Betty Barbarin, de moeder die hem gevonden heeft. Tot op zijn elfde verjaardag, als er een grote vrachtwagen voor hun huis stopt en Betty's man na jaren thuiskomt. Jerome vindt het teveel, twee mannen in één huis. Hij neemt Remi mee in de wagen en laat hem achter bij een benzinestation. Daar wordt Remi voor de tweede keer in zijn leven gevonden. Hij gaat mee met Vitalis en zijn dieren in hun oude bus. Het is het begin van een avontuurlijke reis waarin Remi vrienden maakt en vrienden verliest, waarin hij volwassen wordt en uiteindelijk het mysterie van zijn leven ontrafelt.

Kaarten zijn hier te koop.