Dit is het beeld van Film by the Sea 2019

De 21e editie van Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 13 t/m 22 september. In deze 10 dagen komen film en literatuur samen. Vandaag is het nieuwe affiche bekend gemaakt.

Festivaldirecteur Jan Doense benaderde Paulina Matusiak met de vraag of zij het ontwerp van het nieuwe artwork wilde maken. Zij vroeg op haar beurt Eddy Wenting voor de fotografie. Matusiak is niet geheel onbekend met het festival, in 2000 assisteerde zij Anthon Beeke met zijn artwork voor Film by the Sea. Op eigenwijze creëerde zij een iconisch Zeeuws Meisje met een boek in haar handen en op de achtergrond de wilde zee waar de paalhoofden nog maar net bovenuit komen.  

“Met Paulina heb ik al eerder samengewerkt”, aldus Jan Doense. “Voor het Amsterdam Fantastic Film Festival (nu Imagine) maakte zij drie prachtige campagnebeelden en al bij mijn aanstelling wist ik dat ik haar wilde strikken voor mijn eerste Film by the Sea. Het was mijn streven een poster te laten ontwikkelen die niet alleen duidelijk laat zien waar Film by the Sea voor staat – kwaliteit, schoonheid, degelijkheid – maar waarmee ik ook de vaste festivalbezoekers een goed gevoel hoop te geven over de toekomst van hun festival, dat na twintig jaar voor het eerst door iemand anders dan Leo Hannewijk wordt geleid. Een van onze bestuursleden sprak van ‘een Zeeuwse Mona Lisa’. Daar ben ik heel blij mee.”

Dinsdag 11 juni is de jaarlijkse Amuse, waar het artwork op groot formaat aan de geven van CineCity zal hangen. Paulina Matusiak zal daarbij aanwezig zijn. Tijdens de Amuse zal ook de Vakjury bekend worden gemaakt, de nieuwe trailer worden gepresenteerd en zal Jan Doense al enkele tipjes van de sluier oplichten van het komende festivalprogramma.

In de loop van de dag zal ook de website volledig in de nieuwe stijl worden "aangekleed".