Terug

Themaprogramma rond de schaduwzijde van de Italiaanse cinema

De Italiaanse cinema heeft prachtige klassiekers opgeleverd, maar heeft ook een ongekende schaduwzijde. Tijdens het komende festival vertonen we vier documentaires, vijf klassiekers, één curiosum en presenteren we een talkshow binnen het themaprogramma The Good, the Bad and the Ugly of Italian Cinema.

Een van de films uit dit programma die je lang bij zal blijven is The Most Beautiful Boy in the World waarin het ontluisterende verhaal wordt verteld van Björn Andrésen die als vijftienjarige jongen een iconische rol had in Death in Venice. Zijn kortstondige roem had een verwoestend effect op zijn latere leven. Andrésen is te gast tijdens het festival en wordt geïnterviewd na afloop van de voorstelling op maandag 13 september. Maar er is meer! Op zondag 12 september is er een talkshow met film- en Italiëkenners én muziek (presentatie Floortje Smit (Volkskrant)).

Kortom: The Good, the Bad and the Ugly of Italian Cinema is een themaprogramma dat je niet wil (en mag) missen dit jaar. Al zal je kijk op al die prachtige filmklassiekers nooit meer hetzelfde zijn!

Het complete programma
The Most Beautiful Boy in the World
Talkshow The Good, the bad and the Ugly of Italian Cinema