Terug

Top drie Gerlinda Heywegen

We vroegen onze programmeurs naar hun persoonlijke top drie (in willekeurige volgorde). Dit is die van Gerlinda Heywegen.

Playlist
Deze film van regisseur Nine Antico is soms bijna een beetje een lompe en tegelijk toch ook een soort van romantische film, en dat in prachtig zwart-wit. Hoofdpersonage Sofie heeft tussendoor-seks in het magazijn, deelt kopstoten uit en heeft niet echt een idee wat ze met haar leven aan moet. Nou ja, ze wil cartoonist worden. Sofie is nu al mijn nieuwe favoriete filmpersonage van deze Film by the Sea, omdat ze vaak tegen wil en dank grappig is en omdat ze in zo’n mooie film speelt.
Meer info / tickets

The Most Beautiful Boy in the World
By far de beste film dit festival voor mij. Ontluisterend, zo trefzeker gemaakt met z’n knetterend rijke en gekke verhaal over de jongen die in Dood in Venetië van Visconti Dirk Bogarde het hoofd op hol brengt. De oude man en de jonge jongen. Nooit bij stilgestaan hoe traumatisch zoiets voor een jonge acteur kan zijn. Confronterend dus ook: je wordt eigenlijk samen met Visconti medeschuldig aan het gebruik of zelfs misbruik van deze schuchtere persoon.
Meer info / tickets

Memory Box
Dit is een film over herinnering, over een verstopt verleden met een geweldige jaren ’80 soundtrack (Visage met ‘Fade to Grey’, Killing Joke met ‘Love like Blood’, ik noem er slechts twee). Een jonge vrouw in Canada krijgt een pakket vol brieven, cassettebandjes en foto’s van haar moeder die toen ze jong was en in Beiroet woonde. Ontrafeld wordt een jeugd van lang geleden en scherp blijft de pijn van oorlog. Dat hoor je ook op die bandjes. Mensen die huilen of bang zijn. Indrukwekkend drama.
Meer info / tickets