Zondag bijzondere première in CineCity

Zondag 21 oktober wordt in CineCity de rodeloper uitgerold voor de première van De Dirigent. In aanwezigheid van onder andere regisseur Maria Peters, hoofdrolspeler Christanne de Bruijn en producent Dave Schram wordt in Vlissingen deze prachtige nieuwe film van regisseur Maria Peters vertoond. Zij nam eerder al producties als Pietje Bell, Sonny boy en Kruimeltje voor haar rekening.
Ook jij bent van harte welkom vanaf 13.30 uur waar ook je via de rode loper wordt ontvangen met een glaasje bubbels. Om 14.00 uur zal de eerst vertoning van de film starten. Na afloop van de voorstelling wordt de cast en crew aan je voorgesteld en is er gelegenheid om vragen te stellen. .

De film:
Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen? De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.