Klanken van Oorsprong

Klanken van Oorsprong

Details

Cast 
Riem de Wolff, Liesbeth List, Anneke Grönloh, Hans Bax
Regisseur 
Hetty Naaijkens-Retel Helmrich
Lengte 
1:52
Jaar 
2018
Genre 
Documentaire
Land van herkomst 
Nederland
Gesproken taal 
Nederlands, Engels, Duits
Taal ondertitels 
Nederlands

Samenvatting

Nederlands-Indische bands als The Tielman Brothers en The Crazy Rockers kregen na de oorlog direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar rock ‘n rollmuziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Anneke Grönloh en Ruud & Riem de Wolff (The Blue Diamonds) verwierven zelfs enorme internationale roem, net als de naar de VS geëmigreerde broers Eddie en Alex van Halen. Hoewel al deze muzikanten erg van elkaar verschillen hebben ze veel dingen gemeen, zoals hun geschiedenis van oorlog, vluchten, opnieuw beginnen in een vreemd land en aanpassen. Klanken van Oorsprong is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit, afgewisseld met (swingende) muziek en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal.

Na de vertoningen op donderdag 13 september en vrijdag 14 september is er een talkshow met regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich gepresenteerd door Adriaan van Dis.

Op donderdag 13 september om 16.30 uur vindt een concert plaats in de SpiegelTent door het Krontjong orkest van Ernst Jansz (ex-Doe Maar). Kaarten kosten €7,50 en kunt u hier kopen.

Op vrijdag 14 september om 17.00 uur vindt een concert plaats in de SpiegelTent door met de Internationaal vermaarde boogie-woogie en jazzpianist Rob Agerbeek (Batavia ‘ 37) en de gitaristen Hans Bax (Java ’37, Javalin, Tielman brothers) en Eddy Chatelin (The Crazy Rockers, Tielman Brothers). De toegang tot dit concert is vrij. U heeft geen ticket nodig.

Tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Trailer

Mediagallery