Persona (Maskers)

Persona (Maskers)
Retrospectief Bergman

Details

Cast 
Bibi Andersson, Liv Ullmann, Margaretha Krook
Regisseur 
Ingmar Bergman
Lengte 
1:50
Jaar 
1966
Genre 
Drama
Land van herkomst 
Zweden
Gesproken taal 
Zweeds
Taal ondertitels 
Engels

Samenvatting

Tijdens een voorstelling van ELECTRA weigert een beroemde actrice verder te spreken en hult zich voortaan in zwijgen. Ze wordt in een afgelegen buitenhuis toevertrouwd aan de zorg van een jonge verpleegster die - tegen haar stilte in - steeds meer over zichzelf gaat vertellen én zich in de patiënte gaat projecteren. Tot ze merkt dat de ander haar observeert in plaats van andersom. Met veel close ups belicht Bergman op indringende wijze identiteits- en relatieproblemen.

Bij de voorstellingen op woensdag 12 september om 19:00 uur en op vrijdag 14 september om 10:00 uur is een gefilmde inleiding van Ivo van Hove in gesprek met Stine Jensen. De entree is gratis met een ticket voor de filmvoorstelling. De inleiding duurt circa 25 minuten.

Ivo van Hove is een Vlaams theater- en operaregisseur en sinds 2001 als directeur verbonden aan Toneelgroep Amsterdam waar hij een aantal stukken van Bergman regisseerde (onder meer Persona), ook te zien in theaters over de hele wereld. Onder zijn leiding groeit het gezelschap uit tot één van de boegbeelden van de Nederlandse kunst in binnen- en buitenland.

Tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Trailer

Mediagallery