Wild Strawberries (Wilde Aardbeien)

Wild Strawberries (Wilde Aardbeien)
Retrospectief Bergman

Details

Cast 
Victor Sjöström, Bibi Andersson, Ingrid Thulin
Regisseur 
Ingmar Bergman
Lengte 
1:31
Jaar 
1957
Genre 
Drama
Land van herkomst 
Zweden
Gesproken taal 
Zweeds
Taal ondertitels 
Engels

Samenvatting

Een nurkse, bejaarde professor rijdt met zijn schoondochter van Stockholm naar Lund, waar hij aan de universiteit een eredoctoraat zal ontvangen. Aangespoord door dromen, associaties en gesprekken met passanten en het besef dat het einde van zijn leven nadert, wordt hij door spijt maar ook door liefdevolle herinneringen overmand. Wild Strawberries is één van de meest bejubelde titels uit de filmografie van Ingmar Bergman. De Zweedse regisseur werd ervoor bekroond met de Gouden Beer op de Berlinale. Met een geweldige hoofdrol van regisseur Victor Sjöström in één van de indrukwekkendste droomscènes uit de filmgeschiedenis.

Op maandag 10 september om 19:00 uur is er voorafgaand aan de film een gesprek tussen Kester Freriks en Nelleke Noordervliet. De entree is gratis met een ticket voor de filmvoorstelling. De film start om 20:00 uur.

Kester Freriks is een Nederlandse schrijver van romans, verhalen, gedichten, toneelstukken en essays. Zijn roman Hölderlins toren werd in 1982 bekroond met de Van der Hoogt-prijs. Hans Warren noemde Freriks in zijn boekenrubriek in de PZC de laatste romanticus van de Nederlandse literatuur. Sinds 1981 is hij verbonden aan de kunstredactie van het NRC Handelsblad en schrijft hij over theater, literatuur, vogels en natuur.

Nelleke Noordervliet is een Nederlands schrijfster. Zij studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. In 1987 debuteerde Nelleke met Tine of De Dalen waar het leven woont, over het leven van de eerste vrouw van schrijver Multatuli. Voor haar boek De naam van de vader nam ze in 1994 de Multatuliprijs in ontvangst. Noordervliet publiceert verhalen, columns, essays en lezingen in verschillende tijdschriften en weekbladen. Haar werk kenmerkt zich door een grote interesse voor het verleden. In 2009 was zij lid van de vakjury van Film by the Sea.

Tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Mediagallery