Winter Light (Avondmaalsgasten)

Winter Light (Avondmaalsgasten)
Retrospectief Bergman

Details

Cast 
Ingrid Thulin, Gunnar Björnstrand, Gunnel Lindblom
Regisseur 
Ingmar Bergman
Lengte 
1:21
Jaar 
1963
Genre 
Drama
Land van herkomst 
Zweden
Gesproken taal 
Zweeds
Taal ondertitels 
Engels

Samenvatting

Een visser in een klein dorpje aan zee is geschokt door het nieuws over de atoombom. Dominee Tomas Ericsson, die na de dood van zijn vrouw in diepe crisis verkeert, kan hem geen steun bieden. Wanneer de visser zich uit wanhoop van het leven berooft is het aan de dominee om het zijn vrouw te vertellen. Door dit tragische voorval realiseert de dominee zich dat zijn isolement niet te rechtvaardigen is. Hij zal zich weer open moeten stellen voor liefde en geloof.

Op donderdag 13 september om 13:30 uur geeft Ds Willem Maarten Dekker voorafgaand aan de film een inleiding. De entree voor deze korte lezing is gratis met een ticket voor de filmvoorstelling. De film start om 14:00 uur.

Willem Maarten Dekker is predikant in Waddinxveen en publiceert met een zekere regelmaat theologische boeken met verrassende stellingnames en hij mag graag een beetje provoceren. Hij plaatst zijn interpretaties steeds in een breder theologisch, filosofisch en cultureel discours. Vanuit verschillende bijbelteksten probeert hij te doordenken hoe het zit met de verhouding tussen God en de wereld, wie wij zijn als mens en wat de rol van het kwaad en het lijden is.

Tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Trailer

Mediagallery